Translate

sâmbătă, noiembrie 24, 2012

Paradisul meu esti TU!

Ce iubesc la tine? E simplu. Iubesc personalitatea ta. Iubesc felul tău de a fii. Iubesc faptul că mi-ai dat şansa să cunosc persoana specială şi bună care se ascunde în spatele unui zâmbet înnebunitor şi pervers. Iubesc privirea ta sclipitoare din zilele ploioase. Iubesc că mă săruţi şi mă mângâi cum nu a mai făcut-o nimeni, niciodată. Iubesc faptul că nu eşti ca toţi ceilalţi, eşti diferit. Tu nu eşti mai bun, eşti cel mai bun! Am auzit că paradisul înseamnă perfecţiune. Atunci eu am văzut perfecţiunea, căci tu eti paradisul meu! ♥ 

~ Compusa de o buna amica, Deea . ~


marți, noiembrie 20, 2012

O continua graba.

Suntem intr-o mare graba...tot timpul pe fuga...fuga dupa bani, distractie, job-uri cat mai bune...bunastare cat mai mare. Dar in aceasta fuga, uitam de noi...uitam sa fim noi, uitam sa ne ingrijim sufletul si mintea. Invatam cat mai mult pentru a avea o slujba si niste bani, care nu ne aduc nici pe departe linistea sufleteasca de care avem nevoie. Nu mai punem pret pe iubire, sinceritate, incredere...tot ce conteaza e aspectul exterior, chiar daca interiorul este gaunos. Invidia, ura, gelozia predomina inimile si mintile tuturor in aceasta goana nebuna. Nu mai avem timp sa ne bucuram de lucrurile marunte, cu adevarat importante, cum ar fii bucuria simtita cand soarele iti bate in geam, imbratisarea primita de la cineva drag, un pupic pe obraz oferit propriul copil sau un "spalat" sanatos pe fata oferit de catelusul nostru drag, care ne asteapta loial acasa, cu speranta ca azi vom avea putin timp si pentru el. Banii nu cumpara fericirea...si nu, nici nu o aduc. Noi, oamenii, suntem facuti pentru iubire... Intr-o lume unde "banul vorbeste", iubirea e pusa la zid, nesemnificativa. Pretindem ca suntem fericiti...avem tot ce ne dorim, dar sufletul ne e gol...ne e sfasiat de dor...dorul nebun de a iubii sincer si curat pe cineva, primind acelasi lucru, la randu-i. Parerea mea?! Muncim prea mult, iubim prea putin... Este adevarat ca timpul e scurt. O sa ajungem cand vom vrea sa iubim, dar nu mai avem pe cine. Ramanem doar cu lucrurile materiale, si repet, cu sufletul gol. Timpul e scurt...obiectivele sunt multe...totul e ca o jungla. Dar cu toate astea, nu-ti lasa niciodata sufletul acasa. Nu lasa anii sa treaca pe langa tine. Ingrijeste-ti sufletul. Iubeste intens, ofera-te cui te merita, apreciaza pe cine o face, la randu-ti si cel mai important, orice s-ar intampla, capul sus, privirea inainte, caci asa se trece cu succes prin viata!

luni, noiembrie 19, 2012

Din viata (13).

Gresim... In fiecare zi...mai mult sau mai putin... Lasand urme in sufletul celorlalti sau doar in al nostru... Gresim cand judecam inainte de a cunoaste, cand ne incredem prea mult in lucruri si persoane, cand suntem nervosi, stresati, indragostiti... Gresim pentru ca suntem oameni, pentru ca asa invatam...invatam sa ne cerem scuze, sa pansam o rana a sufletului, sa simtim ce e durerea, sa fim puternici, sa nu ne lasam doborati, sa recunoastem ca am gresit si sa nu repetam greseala facuta. Nu suntem perfecti...niciodata nu vom fii...dar invatand, ne apropriem de perfectiune!...

Imi pare rau!...

" Imi pare rau ca am plecat... Imi pare rau ca n-am luptat pana la final, pentru tine...pentru noi...asa cum am promis. Imi pare rau ca acum o sa trecem singuri peste toate, neavandu-ne unul pe altul...regret faptul ca nu o sa mai scriem impreuna noi file de poveste...noi file din povestea noastra... Stiu ca ar fii trebuit sa fie eterna, dar se pare ca "eternul" nu a existat pentru noi... Imi pare rau pentru ca n-am putut sa fiu exact cum ti-ai dorit... Imi pare rau ca in ciuda promisiunilor, m-ai lasat sa plec...privind nepasator la tot ce se intampla... Imi pare rau ca totul s-a sfarsit atat de repede... Dar amandoi stim ca ce e frumos, dureaza al dracului de putin... Ne raman amintirile, dorintele neimplinite si speranta...speranta ca viata ne v-a zambii intr-o buna zi, aducandu-ne, din nou, pe acelasi drum...in aceeasi poveste!... "

Din viata (12).

" Mi-a zis uitandu-se in ochii mei: "tu nu esti ca celelalte!"... S-a indepartat, ca mai apoi, sa plece... Pentru ca, pana la urma urmei, el era la fel ca toti ceilalti!... "

sâmbătă, noiembrie 03, 2012

Din viata (11).

Iubirea nu dureaza pur si simplu. Ea trebuie intretinuta cu vorbe calde si gesturi tandre!
 
 

Tu ce ai invatat de-a lungul acestei vieti?

Treci prin viata...acumulezi experienta si inveti lectii pe care nimeni nu poate sa ti le predea mai bine decat viata, insasi. Iti da lovituri pe care cu greu le suporti...cazi, te ridici...viata isi urmeaza cursul. Asa si eu...am cazut, m-am ridicat si am invatat... Am invatat ca nu intotdeauna binele, aduce bine, cum nici raul, rau. Am invatat ca atunci cand iubesti cu tot sufletul, nu esti iubit(a) nici macar pe jumatate...este foarte greu sa vezi cu sentimentul de iubire ce ii leaga de tine se transforma, doar in atasament si apoi, in indiferenta. Am invatat ca indiferenta si minciuna dor mai tare ca orice pe lumea asta. Am invatat ca iubirea te schimba, de aceea e important sa ai grija cui o oferi. Am invatat ca dezamagirea si tradarea este mai dureroasa daca vine din partea celor pe care ii iubesti mai mult decat pe tine. Am invatat ca cine te iubeste, nu pleaca...iar cine a plecat si a realizat, abia dupa, ca nu poate trai fara tine, se intoarce. Am invatat ca atunci cand contezi cu adevarat pentru cineva, te cauta si va face orice nebunie pentru a te vedea fericit(a). Am invatat ca oricat de tare imi pasa mie, lor nu le pasa...doar incerc sa ma minta ca le pasa, cand in adancul sufletului lor, adevarul e altul... Am invatat ca adesea, pierzi enorm, daca iti deschizi inima in fata tuturor si ii ajuti, desi, multi nu merita. Am invatat ca dusmanii se tin aproape, iar prietenii intai se testeaza, inainte de pastrare. Am invatat ca toti cadem, la un moment dat, dar e obligatoriu sa ne ridicam, chiar daca nu avem pe nimeni alaturi. Am invatat sa lupt pentru ceea ce imi doresc, pentru ca nimeni nu o va face in locul meu. Am invatat ca orice as face, nu pot place tuturor. Am invatat ca razbunarea nu e folositoare, atunci cand vreau sa o foloseste pe cine iubesc. Am invatat ca e imposibil sa ii dictezi inimii. Am invatat ca inima nu o sa fie niciodata, de acord, cu creierul. Am invatat sa-mi colorez viata asa cum vreau, chiar daca, uneori, tinde sa aibe tente de gri. Am invatat sa-mi traiesc viata dupa regulile mele, nu dupa ale lor. Am invatat ca oricat as stii, nu e de ajuns. Asa ca...am invatat ca mai am multe de invatat!... 



Din viata (10).

Iti dai seama cine e jumatatea ta atunci cand o vezi sau o pierzi! Fa bine si da-ti seama cand o vezi, nu cand o pierzi, pentru ca nu se stie niciodata daca o sa mai fie a ta! :)

"Intotdeauna mi-a fost frica sa-i pierd pe cei pe care-i iubesc. Uneori ma intreb...oare cuiva ii e frica sa nu ma piarda?"

Intotdeauna mi-a fost frica sa ma atasez si sa iubesc pe cei care ii intalnesc, deoarece oamenii vin si pleaca...uneori se intorc, alteori, nu... Toti intra in viata ta cu un scop...isi lasa amprenta in inima ta, iar apoi, pleaca...nu pot fii intorsi din drum, ramanand in urma lor, decat gustul amar al despartirii si un gol imens in suflet, care de cele mai multe ori nu poate fii acoperit cu prezenta si iubirea primita din partea altei persoane... Viata e nedreapta...viata nu tine cont de sentimentele noastre. Ea e exact ca o piesa de teatru. Are intorsaturi de situatie neasteptate, urcusuri, coborasuri, dar cel mai urat lucru este ca are drama si tristete, care de cele mai multe ori, este constituita din acele persoane care pleaca din aceasta piesa, fara ca macar sa ne intrebe sau sa aibe un motiv intemeiat... Tot ce stim este ca rolul lor a fost un secundar. Au venit, si-au pus amprenta pe viata si inima noastra, ne-au oferit o lectie de viata, iar apoi au plecat... Cu toate acestea, nu toti care vin trebuie sa si plece...ai grija sa pastrezi alaturi de sufletul tau doar persoanele care te merita si care esti sigur ca vor juca in piesa ta, in rolul principal, alaturi de tine...doar pe acesti oameni te poti baza si ii poti iubii cu adevarat. Este bine de stiut ca sunt greu de gasit, greu de pastrat, dar incearca sa fie imposibil de parasit. Ai grija insa! Nu te lasa influentat de o vorba frumoasa spusa de oricine...nu toti care iti ies in cale vor fii personaje principale in viata ta. Isi vor juca doar rolul, iar apoi se vor intoarce de unde au venit.



Cu toate astea...stau si ma intreb...oare prin cate vieti voi trece? In cate inimi imi voi lasa amprenta? Cate roluri voi avea de jucat? Cu toate astea...oare...ii este cuiva frica sa nu ma piarda?!

Intre adevar si minciuna.

Spunem adesea ca detestam sa fim mintiti...toti uram minciuna, dar oare cati dintre noi nu a spus macar o data, una?! Ascundem adevarul, aplicand principiul "ce nu se stie, nu poate afecta"...mintim pentru a ne pastra o anumita imagine, pentru a impaca doua suflete, pentru a-i multumii pe altii cu raspunsul nostru etc. Deseori, momentul adevarului este unul crucial. Atunci cand se afla, nu doare mai tare ca minciuna in sine. Minciuna dezbina suflete, destrama relatii, familii si prietenii, aduce suferinta si durere in sufletele oamenilor, deoarece universul creat de o anumita persoana este unul roz si perfect, "imbracat" intr-o impenetrabila mantie de minciuni, se prabuseste instant cand adevarul iese la suprafata. Neplacut si dureros momentul in care realizam ca nimic nu e ceea ce pare... Dar cel mai important, este faptul ca increderea in acea persoana se pierde constant...castigandu-se, din nou, greu sau deloc... O minciuna nu indulceste cu nimic adevarul, ci doar amana si multiplica supararea creata de el. Se stie ca adevarul este crud si dureros, dar nimeni nu prefera o minciuna in locul lui, de aceea, fii intotdeauna sincer si nu vei avea nimic de pierdut... :)