Translate

sâmbătă, decembrie 08, 2012

Bunatatea oamenilor in perioada sarbatorilor.

Se aproprie sarbatorile. Luna cea mai frumoasa din an, in care oamenii sunt mai buni si darnici, a inceput. In aceasta luna uitam de rautate si ne incarcam sufletele cu bucurie...bucuria de a primi si darui cadouri.


Dar oare...un cadou daruit in aceasta perioada, chiar ne face mai buni?! Chiar ne ajuta cu ceva faptul ca din 12 luni ale unui an, doar in ultima ne schimbam?! Ce rost are sa fii bun si darnic, intr-o singura luna, cand in celelalte aduci numai suferinta celorlalti? Am vazut adesea mirarea pe chipul celorlalti, atunci cand spui un simplu "multumesc!" unei persoane necunoscute, doar pt simplu fapt ca s-a dat intr-o parte ca tu sa poti cobori din autobuz...sau cand cedezi locul cuiva mai in varsta...sau...tot in aceasta perioada, oamenii se impaca...de multe ori, de dragul acestor sarbatori... Dar stau si ma intreb...de ce e nevoie ca sa vina luna decembrie si sarbatorile, ca sa fim...altfel?! Daca suntem altfel o luna, nu inseamna ca lumea e mai buna... Vrei o lume altfel pe tot timpul anului?! Comporta-te ca atare! O lume mai buna se construieste, avand la baza, faptele noastre. Totul incepe de undeva. Poate incepe odata cu aceasta luna, dar nu trebuie sa se sfarseasca odata cu aceasta... Fii bun, iertator, darnic, sincer si iubitor nu numai acum...ci mereu de azi inainte! Renunta la ura, invidie si rautate, iar rezultatele se vor vedea...nu o sa fie nevoie ca sa vina sarbatorile pentru a fii multumit de sine si avand sufletul incarcat de bucurie...vei simti aceste lucru, indiferent de luna in care te aflii! Impreuna, putem face o lume mai buna!...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

1. Vă rog să folosiţi o adresă de mail validă.
2. Scrieţi scurt, la obiect şi argumentaţi orice opinie. Comentariile care nu au legătură cu subiectul articolului vor fi sterse.
3. Nu se acceptă comentarii injurioase adresate autorului sau celor care comentează.
4. Dacǎ vi se pare cǎ autorul articolului/comentatorul greşeşte, încercaţi să-i spuneţi acest lucru folosind argumente reale. Jignirile nu vor ajuta cu nimic la dezbaterea problemei.
5. Comentariile de acest gen vor fi şterse. Abaterile repetate vor fi răsplătite cu banare permanenta.
6. Dacǎ va supǎrǎ un comentariu, considerati ca intrebarea dvs. a fost prost prezentata sau raspunsul va nemultumeste, vǎ rog sǎ comentati sau scrieti-mi pe adresa de mail ionyy_08@yahoo.com si lamurim problema!
7. Va rog sa criticati liber, dar in limitele bunului simt!
8. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.
9. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.
10. Regulile vor fi actualizate pe măsură ce apar noi probleme de comunicare!