Translate

luni, mai 21, 2012

Ce ar fii viata fara muzica?

Cata lume, atatea preferinte muzicale! Fie ca e manea, house, rapp, latino, clasica sau altceva, muzica ne aduce un plus de culoare vietii noastre! Ascultam muzica cand ne relaxam, cand ne distram, cand ne plimbam, cand munci si uneori, adormim pe ritmurile melodiei preferate.
Mai toti avem cateva melodii de suflet, care ne aduc aminte de anumite persoane sau momente! Aceste melodii tin proaspete amintirile in mintea noastra. Sunt, de asemenea, destule cazuri cand alegem melodii care urmeaza sa le ascultam, in functie de starea pe care o avem, de lucrurile pe care le-am facut in ziua/saptamana respectiva.

Dar ce ar fii lumea fara muzica?
Muzica ne insoteste neincetat, chiar si fara voia noastra! Picaturile de ploaie cazute pe acoperisul casei au o muzica anume, motorul masinii care "toarce ca o pisicuta" are muzica lui, mama care gateste in bucatarie, involuntar, creeaza propria muzica! 
O lumea fara muzica ar fii o lume trista. Oamenii ar fii lipsiti de viata pt ca nu ar mai avea cine sa-i bine-dispuna. Oamenii nu s-ar mai exprima cu usurinta sentimentele (toata lumea stie ca atunci cand primim o melodie, de multe ori, destinatarul vrea ca noi sa o ascultam pana la final si sa ne dam singuri seama de mesajul din spatele ei!) , nu ar mai avea cum sa-si "cante" sentimentele (multi ne gasim refugiul in muzica! fie ca o scriem sau ascultam), nu am mai avea cum sa retraim amintirile, ascultand o simpla melodie!
Sincera sa fiu, eu nu as putea sa traiesc intr-o lume muta. Muzica este unul dintre putinele lucruri gratis, usor de procurat, dar, cel mai important, foarte bune! In viziunea mea, muzica este un tratatamentul cel mai indicat pt suflet si minte! 

La voi cum este? Va puteti imagina o viata traita intr-o lume fara muzica?













tra

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

1. Vă rog să folosiţi o adresă de mail validă.
2. Scrieţi scurt, la obiect şi argumentaţi orice opinie. Comentariile care nu au legătură cu subiectul articolului vor fi sterse.
3. Nu se acceptă comentarii injurioase adresate autorului sau celor care comentează.
4. Dacǎ vi se pare cǎ autorul articolului/comentatorul greşeşte, încercaţi să-i spuneţi acest lucru folosind argumente reale. Jignirile nu vor ajuta cu nimic la dezbaterea problemei.
5. Comentariile de acest gen vor fi şterse. Abaterile repetate vor fi răsplătite cu banare permanenta.
6. Dacǎ va supǎrǎ un comentariu, considerati ca intrebarea dvs. a fost prost prezentata sau raspunsul va nemultumeste, vǎ rog sǎ comentati sau scrieti-mi pe adresa de mail ionyy_08@yahoo.com si lamurim problema!
7. Va rog sa criticati liber, dar in limitele bunului simt!
8. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.
9. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.
10. Regulile vor fi actualizate pe măsură ce apar noi probleme de comunicare!