Translate

marți, februarie 19, 2013

Oamenii mint.

Oamenii mint. Mint mult. Ne mint persoane in care avem incredere mai mare decat in noi. Ne mint cu zambetul pe buze, cu ochii sclipitorii si inima aparent sincera. Ne mint ca totul o sa fie bine, ca ei nu vor pleca orice s-ar intampla...ne mint ca nu ne vor mintii vreodata. Dar cu toate astea, se intampla...o minciuna mica sau mare, tot minciuna este. Toate minciunile au ca si consecinta pierderea increderii. De acest lucru ar trebuii sa tina toti cont. Increderea se castiga in zile, saptamani, luni sau chiar ani, dar se poate pierde cat ai bate din palme. Pe langa asta, doare. Orice adevar imbracat intr-o frumoasa minciuna, doare. Doare, dezamageste, desparte... Dar ce mai conteaza, atata timp cat ne jucam cartile mai bine decat altii?! Ce mai conteaza, atunci cand noi suntem in siguranta, jucand pe doua fronturi?! Proasta alegere. Mai devreme, sau mai tarziu, adevarul iese la suprafata. Biruie. Si o data cu o lui biruinta, ii doboara pe cei de langa noi. Le doboara visele, sperantele, dorintele si incredere...in tine, in voi.
Draga cititorule, iti dau un sfat: rau nu faci daca spui adevarul. Rau faci daca il ascunzi. Daca tii cu adevarat la cei de langa tine, lasa sinceritatea sa iti fie prieten si nu vei regreta. Un adevar dureros, e de un infinit de ori mai bun decat o minciuna frumoasa, cu mijloc gaunos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

1. Vă rog să folosiţi o adresă de mail validă.
2. Scrieţi scurt, la obiect şi argumentaţi orice opinie. Comentariile care nu au legătură cu subiectul articolului vor fi sterse.
3. Nu se acceptă comentarii injurioase adresate autorului sau celor care comentează.
4. Dacǎ vi se pare cǎ autorul articolului/comentatorul greşeşte, încercaţi să-i spuneţi acest lucru folosind argumente reale. Jignirile nu vor ajuta cu nimic la dezbaterea problemei.
5. Comentariile de acest gen vor fi şterse. Abaterile repetate vor fi răsplătite cu banare permanenta.
6. Dacǎ va supǎrǎ un comentariu, considerati ca intrebarea dvs. a fost prost prezentata sau raspunsul va nemultumeste, vǎ rog sǎ comentati sau scrieti-mi pe adresa de mail ionyy_08@yahoo.com si lamurim problema!
7. Va rog sa criticati liber, dar in limitele bunului simt!
8. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.
9. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.
10. Regulile vor fi actualizate pe măsură ce apar noi probleme de comunicare!