Translate

sâmbătă, noiembrie 03, 2012

Intre adevar si minciuna.

Spunem adesea ca detestam sa fim mintiti...toti uram minciuna, dar oare cati dintre noi nu a spus macar o data, una?! Ascundem adevarul, aplicand principiul "ce nu se stie, nu poate afecta"...mintim pentru a ne pastra o anumita imagine, pentru a impaca doua suflete, pentru a-i multumii pe altii cu raspunsul nostru etc. Deseori, momentul adevarului este unul crucial. Atunci cand se afla, nu doare mai tare ca minciuna in sine. Minciuna dezbina suflete, destrama relatii, familii si prietenii, aduce suferinta si durere in sufletele oamenilor, deoarece universul creat de o anumita persoana este unul roz si perfect, "imbracat" intr-o impenetrabila mantie de minciuni, se prabuseste instant cand adevarul iese la suprafata. Neplacut si dureros momentul in care realizam ca nimic nu e ceea ce pare... Dar cel mai important, este faptul ca increderea in acea persoana se pierde constant...castigandu-se, din nou, greu sau deloc... O minciuna nu indulceste cu nimic adevarul, ci doar amana si multiplica supararea creata de el. Se stie ca adevarul este crud si dureros, dar nimeni nu prefera o minciuna in locul lui, de aceea, fii intotdeauna sincer si nu vei avea nimic de pierdut... :)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

1. Vă rog să folosiţi o adresă de mail validă.
2. Scrieţi scurt, la obiect şi argumentaţi orice opinie. Comentariile care nu au legătură cu subiectul articolului vor fi sterse.
3. Nu se acceptă comentarii injurioase adresate autorului sau celor care comentează.
4. Dacǎ vi se pare cǎ autorul articolului/comentatorul greşeşte, încercaţi să-i spuneţi acest lucru folosind argumente reale. Jignirile nu vor ajuta cu nimic la dezbaterea problemei.
5. Comentariile de acest gen vor fi şterse. Abaterile repetate vor fi răsplătite cu banare permanenta.
6. Dacǎ va supǎrǎ un comentariu, considerati ca intrebarea dvs. a fost prost prezentata sau raspunsul va nemultumeste, vǎ rog sǎ comentati sau scrieti-mi pe adresa de mail ionyy_08@yahoo.com si lamurim problema!
7. Va rog sa criticati liber, dar in limitele bunului simt!
8. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.
9. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.
10. Regulile vor fi actualizate pe măsură ce apar noi probleme de comunicare!