Translate

marți, martie 26, 2013

Nu exista "normal" sau "anormal". Exista doar idei fixe si concepte diferite.

Fiecare dintre noi suntem unici...avem ceva al nostru care ne diferentiaza de restul. Modul in care traim, modul in care zambim, modul in care iubim, modul in care ne urmam visele, dorintele, sperantele, telurile...toate sunt diferite si toate ne fac speciali. Avem dreptul sa fim speciali si sa fim acceptati asa cum suntem. Nu exista "normal" sau "anormal". Exista doar idei fixe si concepte diferite. De aceea, de multe ori, nu suntem apreciati si vazuti cu ochi "buni" de catre ceilalti. Nu suntem ca ei. Nimeni nu poate fii ca ei. Ei sunt unici...la fel ca noi. Ceea ce ii face "la fel" sunt cateva concepte asemanatoare si un caracter care coincide. Atat si nimic mai mult. Dat faptul ca suntem unici, fiecare percepe intr-un mod diferit un anumit lucru, comportament sau sentiment. Fericirea, increderea, iubirea sunt simtite altfel de catre fiecare. La fel este si cu durerea, tristetea, neincrederea...explicam ce simtim, dar pentru ca fiecare simte intr-un mod diferit, ne simtim neintelesi si mai tare ne suparam cand ni se zice cu simplitate: "Stiu ce simti, am trecut si eu prin asta.". Nimeni nu simte ce simti noi. Noi nu simtim ce simt ei. Pentru ei e "nimic", pentru noi e "totul".
Intotdeauna credem ca avem cele mai bune pareri, idei, solutii...ale celorlalti palesc in fata noastra, deoarece suntem prea siguri pe fortele noastre, dar si prea incapatanati, orgoliosi si nedeschisi "noului". Insa, toti ar trebuii sa invatam ca a fii unic, nu e o povara. Trebuie sa ne deschidem mintea, sa ascultam si sa invatam de la altii. Faptul ca nimic si nimeni nu e la fel, face monotonia inexistenta, totul devenind mai interesant, mai atractiv...lumea e conturata diferit, de catre oameni diferiti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

1. Vă rog să folosiţi o adresă de mail validă.
2. Scrieţi scurt, la obiect şi argumentaţi orice opinie. Comentariile care nu au legătură cu subiectul articolului vor fi sterse.
3. Nu se acceptă comentarii injurioase adresate autorului sau celor care comentează.
4. Dacǎ vi se pare cǎ autorul articolului/comentatorul greşeşte, încercaţi să-i spuneţi acest lucru folosind argumente reale. Jignirile nu vor ajuta cu nimic la dezbaterea problemei.
5. Comentariile de acest gen vor fi şterse. Abaterile repetate vor fi răsplătite cu banare permanenta.
6. Dacǎ va supǎrǎ un comentariu, considerati ca intrebarea dvs. a fost prost prezentata sau raspunsul va nemultumeste, vǎ rog sǎ comentati sau scrieti-mi pe adresa de mail ionyy_08@yahoo.com si lamurim problema!
7. Va rog sa criticati liber, dar in limitele bunului simt!
8. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.
9. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.
10. Regulile vor fi actualizate pe măsură ce apar noi probleme de comunicare!