Translate

duminică, aprilie 14, 2013

De vorba cu un strain.

Intotdeauna mi-a suras ideea de a ma intalnii cu un strain cu care sa petrec o zi din viata mea. Sa ne impartasim viata si povestile. Sa povestim despre noi, fara frica de a fii judecati si trasi la raspundere pentru faptele noastre. Sa povestim despre tot ce ne apasa sufletul, ne ingreuneaza constiinta si ne incurca viata. Datorita unul, altuia, sa reusim sa privim totul din alt punct de vedere de cat am privit noi, pana atunci..o noua perspectiva intotdeauna a imbunatatit lucrurile si le-a dat un curs mai firesc. Sa facem schimb de idealuri, teluri si vise. Sa ne povestim cele mai importante lupte, duse cu indarjire si curaj la final. Sa povestim despre oamenii minunati pe care ii avem alaturi, oameni pentru care ne trezim in fiecare dimineata si ne motiveaza sa mergem inainte, orice ar fii. Sa comemoram cele mai importante momente din viata noastra...amintiri, care ne fac sa zambim cu fiecare ocazie. Sa ne impartasim sentimentele....frica, curaj, speranta, dorinta, incredere, loialitate, ambitie, desfranare, descurajare, neincredere, dragoste, ura, prietenie. Sa povestim despre tot si toate, despre ce ne trece prin minte si suflet. Sa invatam unul de la altul, sa ne descoperim pe noi insine si sa-i ajutam si pe el sa se descopere. Sa stim unul despre altul. Iar la finalul zilei, sa ne luam bun ramas si sa disparem misterios, fara sa ne mai intalnim vreodata, dar sa ne aducem aminte de acele ore petrecute impreuna, cu placere si entuziasm. De asemenea, sa nu uitam niciodata ce am invatat unul, de la altul si sa aplicam lectiile invatate, atunci cand suntem in impas si nu mai stim alta cale.
As petrece o astfel de zi, deoarece, am invatat de-a lungul timpului, ca oamenii au povesti frumoase de spus, din care se poate invata foarte mult. Trebuie doar sa stim sa ii ascultam. De asemenea, nici povestea noastra nu trebuie pastrata doar pentru noi...este la fel frumoasa, ca a lor. Facand schimb de povesti, ne ajutam pe noi, dar si pe ei...acesta fiind doar unul dintre multele motive pentru care imi doresc o asemenea experienta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

1. Vă rog să folosiţi o adresă de mail validă.
2. Scrieţi scurt, la obiect şi argumentaţi orice opinie. Comentariile care nu au legătură cu subiectul articolului vor fi sterse.
3. Nu se acceptă comentarii injurioase adresate autorului sau celor care comentează.
4. Dacǎ vi se pare cǎ autorul articolului/comentatorul greşeşte, încercaţi să-i spuneţi acest lucru folosind argumente reale. Jignirile nu vor ajuta cu nimic la dezbaterea problemei.
5. Comentariile de acest gen vor fi şterse. Abaterile repetate vor fi răsplătite cu banare permanenta.
6. Dacǎ va supǎrǎ un comentariu, considerati ca intrebarea dvs. a fost prost prezentata sau raspunsul va nemultumeste, vǎ rog sǎ comentati sau scrieti-mi pe adresa de mail ionyy_08@yahoo.com si lamurim problema!
7. Va rog sa criticati liber, dar in limitele bunului simt!
8. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.
9. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.
10. Regulile vor fi actualizate pe măsură ce apar noi probleme de comunicare!