Translate

vineri, aprilie 20, 2012

Mai bine preveniti, decat sa tratati! :)

Reteaua de socializare Facebook sta sub amenintarea viermelui Dorkbot, care infecteaza calculatoarele care folosesc Windows prin intermediul chat-ului. Dupa ce se infiltreaza, viermele le permine persoanelor rau intentionate sa preia controlul calculatorului victimelor.

Cum sa te feresti de virus?

Potrivit Sophos, virusul se raspandeste prin intermendiul Chatului Facebook trimitand un mesaj care pare ca vine de la prietenii din lista. Mesajul acesta contine un link ce, la o prima vedere, ar duce spre o pagina a Facook ce contine o poza in format JPG. De fapt, cine da click ajunge pe un alt site.

In aceste momente, victima downloadeaza practic un fisier executabil care incearca sa downloadeze un alt program malware de pe net pe calculatorul infectat.

Dorkbot a mai fost vazut, in trecut, pe alte retele de socializare si sisteme instant chat.O alta amenintare

Reteaua Facebook mai sufera si din cauza troianului Zeus, care se transmite prin trimiterea de mesaje directe care contin link-uri spre screensavere in care apar doua femei. Cei care cad in plasa isi instaleaza, practic, pe calculator o multime de programe malware.


[Sursa: securityweek.com ]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

1. Vă rog să folosiţi o adresă de mail validă.
2. Scrieţi scurt, la obiect şi argumentaţi orice opinie. Comentariile care nu au legătură cu subiectul articolului vor fi sterse.
3. Nu se acceptă comentarii injurioase adresate autorului sau celor care comentează.
4. Dacǎ vi se pare cǎ autorul articolului/comentatorul greşeşte, încercaţi să-i spuneţi acest lucru folosind argumente reale. Jignirile nu vor ajuta cu nimic la dezbaterea problemei.
5. Comentariile de acest gen vor fi şterse. Abaterile repetate vor fi răsplătite cu banare permanenta.
6. Dacǎ va supǎrǎ un comentariu, considerati ca intrebarea dvs. a fost prost prezentata sau raspunsul va nemultumeste, vǎ rog sǎ comentati sau scrieti-mi pe adresa de mail ionyy_08@yahoo.com si lamurim problema!
7. Va rog sa criticati liber, dar in limitele bunului simt!
8. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.
9. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.
10. Regulile vor fi actualizate pe măsură ce apar noi probleme de comunicare!