Translate

duminică, iunie 03, 2012

Puterea cuvintelor.


Zilnic auzim si rostim mii de cuvinte. Suntem atat de obisnuiti cu ele, incat, de multe ori, nu dam importanta puterii lor. Cuvintele influenteaza existenta noastra. Cuvintele de sustinere ridica moralul. Cuvintele de afectiune clădesc sau vindeca relatiile. Cuvintele amuzante binedispun. Cuvintele de iubire duc la formarea unor relatii puternice.
Din ce in ce mai greu este sa rostim cuvinte frumoase, de iubire, care aduc oricui zambetul pe buze si risipesc putin, cate putin, tristetea celorlalti. In schimb, preferam ceea ce este mai usor: rostirea cuvintelor urate, jignitoare, pline de repros sau ura. Oamenii receptioneaza cuvintele cu sufletul, nu cu urechea si aceste cuvinte le va tulbura linistea si le va rapii bucuria pentru un timp. Dar, sunt cuvinte, care ranesc atat de tare, incat nu pot fii vindecate cu un simplu „Imi pare rau!”, cu o imbratisare si o privire vinovata. Durerea ranilor provocate de astfel de cuvinte va fii simtita, poate, pentru totdeauna.
Atunci cand preferi sa jignesti, in loc sa spui ceva frumos, gandeste-te la faptul ca un cuvant doare mai tare decat o palma...lasa sufletului o cicatrice mai mare decat o rana fizica si, nu in ultimul rand, nu se uita niciodata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

1. Vă rog să folosiţi o adresă de mail validă.
2. Scrieţi scurt, la obiect şi argumentaţi orice opinie. Comentariile care nu au legătură cu subiectul articolului vor fi sterse.
3. Nu se acceptă comentarii injurioase adresate autorului sau celor care comentează.
4. Dacǎ vi se pare cǎ autorul articolului/comentatorul greşeşte, încercaţi să-i spuneţi acest lucru folosind argumente reale. Jignirile nu vor ajuta cu nimic la dezbaterea problemei.
5. Comentariile de acest gen vor fi şterse. Abaterile repetate vor fi răsplătite cu banare permanenta.
6. Dacǎ va supǎrǎ un comentariu, considerati ca intrebarea dvs. a fost prost prezentata sau raspunsul va nemultumeste, vǎ rog sǎ comentati sau scrieti-mi pe adresa de mail ionyy_08@yahoo.com si lamurim problema!
7. Va rog sa criticati liber, dar in limitele bunului simt!
8. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.
9. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.
10. Regulile vor fi actualizate pe măsură ce apar noi probleme de comunicare!