Translate

duminică, septembrie 29, 2013

Arta de a scrie.

De-a lungul timpul, am citit multe blog-uri. Insa, nu toate au avut articole cu un impact emotional prea puternic. Observ ca oamenii scriu doar de dragul de a scrie. Scriu fara sa faca parte din poveste, fara sa simta nici macar un cuvintel din acea insiruire. Poate scriu ca e "la moda" sau pentru ca vor sa isi ocupe timpul cu ceva. Si asa se ajunge sa arunce cateva metafore, printre alte cuvinte neinsemnate si gata povestea! Totul e facut in graba si cat mai superficial. Dar ce nu stiu ei, este ca orice cititor, simte ca nu e poveste scrisa cu si din suflet. Trebuie sa fii naratorul si, totodata, personajul principal in povestea ta, dar, in acelasi timp, sa-i lasi pe ceilalti sa fie parte din ea. Sa ii faci pe ceilalti ca citind, sa traiasca ce ai trait cand ai scris totul. Necunoscund puterea cuvintelor, nu vem stii niciodata cum sa ajungem la inimile celorlalti. Acum ceva vreme, cineva m-a intrebat de ce scriu. Nu am apucat sa-i raspund, insa, o voi face acum: scriu pentru voi, dar si pentru mine. Scriu pentru visele mele si pentru ale voastre. Vreau sa ma descarc, sa incerc sa inteleg unde am gresit, sa ii fac pe ceilalti sa se gaseasca pe ei, insisi, sa ridic cateva semne de intrebare, sa ajut si, in final, sa schimb ceva. Pentru viitor, imi propun sa devin una dintre acele persoane care ating unde trebuie cu articolele si facandu-i pe oameni sa fie parte din povestea mea. :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

1. Vă rog să folosiţi o adresă de mail validă.
2. Scrieţi scurt, la obiect şi argumentaţi orice opinie. Comentariile care nu au legătură cu subiectul articolului vor fi sterse.
3. Nu se acceptă comentarii injurioase adresate autorului sau celor care comentează.
4. Dacǎ vi se pare cǎ autorul articolului/comentatorul greşeşte, încercaţi să-i spuneţi acest lucru folosind argumente reale. Jignirile nu vor ajuta cu nimic la dezbaterea problemei.
5. Comentariile de acest gen vor fi şterse. Abaterile repetate vor fi răsplătite cu banare permanenta.
6. Dacǎ va supǎrǎ un comentariu, considerati ca intrebarea dvs. a fost prost prezentata sau raspunsul va nemultumeste, vǎ rog sǎ comentati sau scrieti-mi pe adresa de mail ionyy_08@yahoo.com si lamurim problema!
7. Va rog sa criticati liber, dar in limitele bunului simt!
8. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.
9. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.
10. Regulile vor fi actualizate pe măsură ce apar noi probleme de comunicare!